Окон нема да оди во Торо Росо

21

Естебан Окон ги разгледува своите опции во Ф1 за наредната годинано според Кристијан Хорнер потпишување со ТОро РОсо не е можно бидејќи тој е јуниор на Мерцедес.

Дел од договорот на Окон е дека тој мора да вози за тим со Мерцедес мотор. Неговото место во Форс Индија најверојатно ќе биде дадено на Ленс Строл кој е во сопственост на Лоренс Строл

ХОрнер за Моторспорт.ком изјави:

За многу мала инвестиција тие им помогнаа на момците да дојдат во Ф1. Сега очигледно тие имаат шанса да бидат само Мерцедес возачи. Механизмот за менување одлуки не е атрактивен за тимовите. Во ситуација каква што има Окон тој може да остане без возачко место. Доколку беше слободен ќе го донесевме во Торо РОсо. Но Ред БУл не сака да инвестира во Мерцедес возач. И очекувам истото од другата страна да се случи.


Booking.com

Окон нема да оди во Торо Росо

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>