Нов менувач и казна и за Гросжан

69

Откако имаше дефект за време на првиот дел од квалификациската сесија, Роман Гросжан ќе промени менувач пред трката и поради тоа добива казна од 5 позиции на стартот.

Французинот објасни дека има проблем со менувачот и хидрауликата по што немаше време за време на К1 откако загуби контрола на 3та кривина.

Ионака тој требаше да стартува од последното место на гридот, така што 5те позиции казна не значат ништо затоа што нема да има никаква промена во однос на неговата стартна позиција.


Нов менувач и казна и за Гросжан

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>