Мерцедес пробува нови светла

306

На првиот ден сезонски Мерцедес се појавија со нови светла за влажно и непрегледно време.

Луис Хамилтон го управува В09 болидот од Бракли првиот тест ден, а најзабележително кај него беше новите светла во задниот дел.

Болидите традиционално се опремени со срединп поставено задно светло во долниот дел на болидот, над дифузерот и истото мора да биде користено при мокро време со цел да им се помогне на оние зад болидот подобро да го следат истиот.

Како дел од тестирањето, Мерцедес воведе дополнителни ленти на задниот дел од вертикално поставените делови од задното крилог, на иста висина како и задното крило.

Болидите на сите 10 екипи останаа на патеката крај Барселона, а Форс Индија и Мекларен тестираат со два болиди поради тоа што имаат обврски кон Пирели.


Мерцедес пробува нови светла

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>