Мерцедес не си играле во боксот

570

Тото Волф ги отфрла обвинувањата за фантомскиот питстоп во Италија.

Механичарите на Мерцедес излегоа од боксот што го натера Кими Раиконен да влезе порано во бокс но не беше следен од Луис Хамилтон.

Според коментаторот на Скај Спортс Ф1 тоа беше обид на Мерцедес да го успорат Раиконен во боксот но Волф уверува дека имало шанса и Хамилтон тогаш да влезе.

Не беше фантомски. Ние бевме спремни на спротивното. Доколку Кими не влезеше ние ќе влезевме. Бевме спремни и не беше тоа фантомско.

Хамилтон исто ја потврди можноста за влез во боксот.

Очигледно имаше повеќе различни симулации за трката. Комуникацијата беше добра. Се прашував дали ќе ме повлечат во бокс порано.

Чарли Вајтинг нагласи дека тоа е дел од играта и дека еднаш не е проблем, но доколку се повтори повеќе пати тогаш моќе да биде казнето.


Booking.com

Мерцедес не си играле во боксот

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>