Мекларен ја покрил загубата од Хонда

293

Мекларен ја искористил инвестицијата од 200 милиони фунти од Мајкл Латифи за да го покрие загубите од прекинување на партнерството со Хонда. Хонда плаќаше огромна сума во буџетот на тимот вклучувајќи го и договорот со Фернандо Алонсо.

Финансовиот менаџер на Мекларен Груп изјави дека трошоците биле покриени со нова ивестиција од  Нидала Груп чиј сопственик е таткото на Николас Латифи.

Откако го тргнавме Хонда моторот со кој страдаше нашиот тим нашите приходи значајно опаднаа. Имаме план да се покриваме во наредните три до четири кодини кога ќе се поправат нашите перформанси и ќе се зголемат приходите од спонзорства. За тој период имаме средства да се финансираме. Очекуваме тој период да биде и помал. ДОколку работите не се по план тогаш имате многу трошоци во Ф1 бизисот. Изборот е ваш. Минатата година ја тргнавме Хонда и тоа не чинеше многу но сеуште сме тука. Тоа не е случај за Мекларен. Сакаме да се вратиме напред на гридот и затоа решивме да добиеме инвестиција наместо да продолжиме да трошиме како и до сега.


Booking.com

Мекларен ја покрил загубата од Хонда

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>