Мекларен: Окон и Мерцедес се грешка

346

Блиските врски на Окон со Мерцедес го навеле Мекларен да не го разгледува французинот како опција.

Окон беше силен конкурент за местото во Мекларен и дури веќе проба нивно седиште како потенцијална замена на средина на сезоната.

Но разговорите се стишија кога Окон сакаше да замине во Рено и таа опција отпадна кога во Рено дојде Рикардо.

ТОгаш Мерцедес пробаа да го врата Окон во Мекларен но поради нините меѓусебни односи не дојде до тоа.

Мекларен го потпишаа нивниот јуниор Ландо Норис за кој мислат дека има светла иднина.

Мислиме дека сакаме да имаме наш возач, а тоа е Ландо. Естебан е некој кој високо го цениме но има односи со друг производител и тоа е грешка. Се надеваме дека ќе си најде место бидејќи го заслужува. Неговиот производител ги задржува возачите што е негативно за еден производител бидејќи треба да имате долгорочен план за возачите. На Ландо му барав место во Мекларен уште пред да дојде во јуниорската програма. Тоа е транспарентно образложено пред акционерите бидејќи јас не кријам ништо. Не сум во никаков конфликт.


Booking.com

Мекларен: Окон и Мерцедес се грешка

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>