Мекларен дефинитивно без Индикар догодина

232
   

Мекларен повеќе не планира да се трка во Индикар следната година откако одлучиле целосно да се сконцентрираат на менаџерските промени и кризата во која се наоѓаат.

Тимот од Вокинг лани учествуваше на Инди 500 со Фернандо Алонсо и поддшка од Андрети Ауторпосрт и веќе некое време ја разгледуваа изводливоста да настапат повторно во партнерство со некоја постечка екипа од таа серија.

Сепак, според фермански Auto Motor und Sport, акционерите на Мекларен, Мансур Оџех и шеикот Ал Калифа го ставиле планот на чекање се до стабилизација на Формула 1 екипата.


Мекларен дефинитивно без Индикар догодина

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>