Доктор Хелмут ги негира пишувањата на медиумите дека јапонска Хонда веќе има проблеми во развојот на моторот за 2019 година, агрегат кој ќе го користат Ред Бул и Торо Росо.

Пред неколку денови медиумите излегоа со извештаи дека моторот на Хонда имал неочекувани вибрации при тест на динамометарот при голема брзина, односно многу вртежи. Исто така, германски Auto Bild пренесека дека јапонците од Хонда ја прекинале соработката со техничкиот партнер Avil, поради нсогласување околу инженерите.

Хелмут Марко од своја страна потврди и  дека проанешниот инженер одговороен за моторот на Мерцедес, Марио Илиен е ангажиран како советник.

соодветни мерки се превземени за да се реши проблемот. Хода веќе се пред рено во однос на моторот, а во текот на оваа сезона ќе бидат уште подобри.

макс верстапен ќе биде на висина на задачата затоа што секогаш се подобрува и за него нема лимит.

ќе се најде соодветно решение за моторот, а веќе се превземени мерки на претпазливост – изјави марко за sportsmole.


ОСТАВИ КОМЕНТАР

Внесете го вашиот коментар
Внесете го вашето име тука

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.