Доктор Хелмут , Советникот на Ред Бул најави дека екипата ќе остане во Формула 1 по 2020 година доколку тоа го направат јапонците од .

Актуелниот Конкорд договор останува на сила до Декември 2020 година, а потоа треба да се потпише нов кој ќе ги регулира сите сегменти на спортот.

во моментов немаме донесено никаква одлука. немаме дефинирани правила, немаме договор со носителот на комерцијалните права, немаме ништо. во моментов имаме исти пристап како што има и хонда – најави марко за германски Auto Motor und Sport.

Ред Бул и Хонда ќе бидат партнери престојните две ркачки сезони.

се надеваме дека што поскоро ќе добиеме чистина во однос на правилата и доколку хонда реши да остане и по 2020 година, ние ќе направиме се што е потребно да учествуваме.

секогаш сме биле против хибридните мотори, но хонда сака да продолжи да работи на таквиот мотор. ние го променивме нашето мислење затоа што сега хонда е наш снабдувач со мотори.

за прв пат по 14 години добиваме третман на фабричка екипа што создава целосно различна ситуација за нас – заврши марко.


ОСТАВИ КОМЕНТАР

Внесете го вашиот коментар
Внесете го вашето име тука

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.