Леклер постигна најголема брзина

326

Конфигурацијата на патеката Жил Вилнев во Монтреал дозволува постигнуввање на големи брзини поради средно ниското ниво на потисна сила кое се користи. Вообичаено, местото каде се мери брзината е добар податок за да се види која екипа со каква потисна сила ќе се трка.

На рамнината пред целта, односно од шнолата до ѕидот на шампионите, најголема брзина постигна Шарл Леклер кој успеа да вози 329 кмч, што беше за 9 кмч побрзо од она што го возеше неговиот тимски колега Маркус Ериксон.

Следни во тој поредок се Форс Индија, Мекалрен вообичаено се еден од најбавните болиди во однос на максималната брзина и покрај тоа што го имаа новиот мотор на Рено на располагање.


Леклер постигна најголема брзина

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>