Лауда незадоволен од одлуките на ФИА

203

Неизвршниот претседател на Мерцедес, Ники Лауда, сака ФИА да го забрза својот процес околу одлучувањето дали некој болид е легален во согласност со правилата или не е. Истрагата која се занимаваше со ретровизорите на Ферари, Ники смета дека траела предолго.

Постоеја шпекулации за чадот кој излегува од задниот дел на болидот на Ферари кога истиот се стартува. Знаеме дека сме ограничени со количеството на масло кое смееме да го согориме.

Сомнеж има и околу нивните батерии. Тоа значи дека доколку ФИА истражува нешто, тоа не значи дека екипите сметаат дека тоа е нелегално, но во исто време не значи и дека истрагата мже да трае засекогаш. Во еден момент мора да се пресече дали тоа е согласно правилата или не е, а за мене таква одлука се носи многу долго – појасни Лауда.

Ретровизорите на Скудерија беа топ тема во Барселона, а одлуката на ФИА беше дека истите се нелегални, но тимот може да ги користи до крајот на викендот, а потоа нема да смее.


Лауда незадоволен од одлуките на ФИА

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>