Кубица признава дека нема среќен крај

214

Икако е поврзан со заминувањето на Ленс Строл од Вилијамс, Роберт Кубица признава дека неговата иднина можеби ќе нема среќен крај.

Откако таткото на Строл ја купи Форс Индија прашање на време е кога Ленс ќе се префрли од Вилијамс во Форс Индија.

За мене се шпекулации повеќе отколку емоции. Многу се случи во Ф1 од август до сега, но за мене не дека има отворени или затворени врати. Јас се обидувам да се вратам во болид. Но моменталите правила не ми дозволуваат повеќе тестирања. Мој приоритет е враќање зад воланот и потпишување договор. Но влегување во болид не значи и учество на трки. Од една страна се остварува сонот од друга не е тој среќен крај што сите го посакуваат.

За местото во Вилијамс, Кубица има конкуренција во Естебан Окон кој ќе биде отпуштен ако дојде Строл. Кубица изјавува дека доколку он е на место на Окон тогаш нема да форсира да  ја прифати новата позиција.

Да бев он, немаше да форсирам премногу. Но тоа е само моја работа.


Booking.com

Кубица признава дека нема среќен крај

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>