Британскиот телевизиски Канал 4 ќе продолжи да ги пренесува Формула 1 трките на островото и во 2019 година, 20 трки на снимки од најинтересните моменти, а Големата набграда на Британија во Силверстон ќе се прикажува во живо.

Платената Формула 1 во Британија почна во 2012 година кога Скај ги прикажуваше сите трки на своите специјализирани канали, а бесплатната земска ББЦ ги прикажуваше половина од трките во живо, а остана трки преки снимка од најинтересните моменти.

Канал 4 ги превзема преносите од ББЦ како дел од меѓусебниот договор од 2016 година, а Скај Спортс добија продолжување на нивниот договор од 2019 година до 2024 година.

Воодушевен сум што имаме можност да воспоставиме интересно и иновативно партнерство со Скај кое ќе ја остави Големата награда на Британија во живо на нашата телевизија, а останатите трки од следниот календар преку снимки од најинтересните моменти – изјави Главниот извршен директор на Канал 4, Алекс Махон.


ОСТАВИ КОМЕНТАР

Внесете го вашиот коментар
Внесете го вашето име тука

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.