Камилиери: Сеуште нема договор со Раиконен

215

Новиот Главен извршен директор на Ферари, Луис Камилиери, откри дека сеуште немаат донесена никаква одлука во врска со иднината на Кими Раиконен во екипата. Иако се сметаше дека поради блискоста на италијанецот со Кими, многу брзо ќе дојде до нов договор, Луис појасни дека тоа сеуште не е направено.

Сеуште не сме донеле одлука. Штом ја донесеме таа одлука, а не сме врзани со некој рок, веднаш ќе дознаете – се обрати Камилиери на прес конференцијата во Монца.

Тој ја превзема улогата од Серџо Маркионе по неговата смрт и додаде дека во конечната одлука кој ќе му прави друштво на Себастијан Ветел следната година удел ќе има тимскиот шеф Маурицио Аривабене.

Многу добро го познавам Кими, тој ми е драг пријател долго време. Што се однесува до носењето одлуки, тоа се прави тимски. Маурицио е шеф на екипата и на крајот на денот тој ќе донесе одлука по заедничките разговори.


Камилиери: Сеуште нема договор со Раиконен

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>