ГОЛЕМА НАГРАДА НА

ДАТУМ

15 АПРИЛ

СТАРТ

08:10

ПРВО ГРАНД ПРИ

2004

КРУГОВИ

56

ДОЛЖИНА

5,4 КМ

НАЈБРЗ КРУГ

1:32.238

ШАНГАЈ

Патеката долга 5,4 км има облик на кинескиот знак ‘shang’ што значи високо или одозгора.

Други симболи претставени во архитектурата, а потекнуваат од Кинеската историја се објектите на екипите кои се наредени како павилиони во езеро што е слично со античките Yuyan-Garden во Шангај. Овдека, природата и технологијата се внимателно користени за да направат хармонија помеѓу елементите.

Патеката не е само неверојатна поради менувањето на забрзувањето и забавувањето со свиоци под различен агол, таа е многу тешка за возачите и за болидите, но исто така тука се и брзите правци. Ова нуди многу можности за претекнување и овозможува напнати и интересни моторспорт настани на гледачите. Главната трибина со 29.000 седишта дава видик на речиси 80% од патеката.

ONBOARD КРУГ

МАПА

Официјалниот календар на Формула 1 првенството за 2018 година. Сите тренинг сесии, квалификации и трка целосно интегрирани во вашиот личен календар според вашето локално време. Превземето го календарот преку следниот линк.