Исто како и Големата награда на Шпанија, и Германското Гранд При е несигурно за календарот следната година.

Виетнам и официјално стана дел од следната година, а се чини дека и прашање на денови кога и официјално ќе биде откриено враќањето на Холандија. Челниците на спортот веќе најавија дека бројот на трки следната година ќе биде исти како и оваа, така што два од сегашнтие настани ќе мора да отпаднат.

пресреќни сме што ќе можеме да го организираме германското гранд при оваа година особено затоа што во октомври мерцедес ги превзема спонзорирањето на настанот – изјави георг сеилер, шефот на хокенхајм.

Но, доцната одлука да се потпише едногодишен договор со германците секако дека носи загуби во однос на продажбата на карти.

сеуште се надеваме дека фетел ќе почне да победува на трки и ќе има шанса за титула, а секако и дека мик шумахер ќе привлече многу фанови.

сепак, дури и ако сме “на нула“ тоа значи загуба за нас. за жал ние немаме никакви државни субвенции и поради тоа следната година трката “виси“. вистина е дека не сме подготвени на толкав финансиски ризик.