Изборот на Пирели за Унгарија

108

Пирели го потврди новиот избор за гуми за Унгарија.

Компанијата повторно скокна една компонента и на Хунгароринг ќе се вози со ултрасофт, софт и медиум што значи суперсофт ќе биде прескокнат.

Пирели за прв пат ова го направи во Кина и тоа беше поздравено од возачите кои користеа различни стратегии.

Како и до сега секој возач ќе користи 13 сетови за викендот и по еден сет ќе се чува за К3.

Софт или Медиум ќе мора да се возат за еден стинт во текот на 70 кругови доколку е суво.

Од останатите 10 сета возачите имаат слободен избор од номинираните компоненти.


Booking.com

Изборот на Пирели за Унгарија

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>