Изборот на Пирели за Италија

161
   

Снабдувачот со гуми во Формула 1, италијанската компанија Пирели, ги објави компонентите кои планира да ги донесе на нивната домашна трка во легендарната Монца.

Италијанците одбраа суперсофт, софт и медиум компоненти за трка по најбрзата патека од Формула 1 календарот.

Вообичаено, секој возач добива по 13 сетови од кои најмеките суперсофт мора да се користат во К3, додека една од другите компоненти мора да се вози на трка. Останатите 10 сетови си ги одбираат самите возачи.

Монца типично малку “ги јаде“ гумите поради долгите и брзи правци и малкуте кривини кои предизвикуваат стрес на пневматицитие и вообичаено се комплетира трка со едно застанување.


Изборот на Пирели за Италија

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>