Изборот на Пирели за Германија

128

Единствениот снабдувач со гуми во Формула 1, италијански Пирели, ги објави пневматиците кои ќе ги носи за јулската Голема наград ана Германија.

Ултрасофт, софт и медиум ќе бидат гумите за Хокенхајм, што значи дека суперсофт повторно е скокната од гамата. Ова е пресликување на изборот кој Пирели го направи за Кина, трка која се возеше во Април.

Неодамна италијанците открија дека во иднина ќе “скокаат“ некои компоненти од избоорот затоа што востановиле дека некои тврдини на гуми се многу блиску меѓу себе по перформансите и издржливоста.

Како вообичаено, сет ултрасофт мора да се користи за последниот квалификациски сегмент, додека софт или медиум мора да се вози на трка.


Booking.com

Изборот на Пирели за Германија

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>