Звукот вели дека Ферари има 17 “коњи“ повеќе

1219

Motorsport.com излезе со резултатите од две спроведени мерења на звучните фреквенции на различни мотори за време на последниот К3 квалификациски сегмент на Италијанското Гранд При во Монца.

На последнтие 12 минути квалификации, производителите ги подесуваат своит емотори на максимум со цел колку што може посилни перформанси од нив, штедење на гориво не се прави, а издржливоста на моторот во тој летечки круг е неважна.

Двете спроведени анализи дале исти резултат, а тоа е дека моторот на Ферари произведува вкупно 1.022 коњски сили, додека моторот на Мерцедес произведува 1.005 коњски сили. Ова значи дека италијанците имаат 17 “коњи“ повеќе од своите германски колеги.


Booking.com

Звукот вели дека Ферари има 17 “коњи“ повеќе

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>