За Кими, тестот бил како вообичаен Петок

32

Откако го одработи вториот ден на Хунгароринг, Кими Раиконен немаше што особено да каже. Финецот тестираше за Ферари откако првиот ден го одработи Антонио Џовинаци.

Најголе ден од денот Кими беше на прво место со најбрзо време и летечкиот круг кон крајот на сесијата на Џорџџ Расел од Мерцедес му го зема тоа место.

Раиконен работеше на различен сетап и тест на различни видови гуми и мина 131 круг.

На крајот ова воопшто не се разликуваше од било кој Петок во пресрет на Гранд При тркачки викенд кога пробувате многу различни работи.

Поради тоа се вика тест и поради тоа врењмињата не се воопшто важни – беше кус Кими.


За Кими, тестот бил како вообичаен Петок

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>