Заубер го прекинува развојот на болидот

303

Наредната недела Заубер ќе го прекине развојот на овогодинешниот болид за да се фокусира на наредната година.

Иако тимот имаше огромен прогрес и заостанува три поени зад Торо Росо, тимот смета дека е подобро да се фокусираат на наредната година.

Фред Васур смета дека новите правила им даваат шанса за подобар стар наредната сезона.

Во еден момент наредната недела ќе го прекинеме развојот бидејќи има нови правила пред нас. Сметаме дека тие се подобра можност за нас и ќе го префрлиме фокусот на наредната година. Затоа ќе го запреме развојот и ќе работиме за наредната година.

Иако одлуката да се префрли фокусот може да им направи проблем до крајот на сезоната, Васур не е загрижен.

Не треба да се плашиме од ова. Тоа е погрешен пристап. Треба само да си фокусиран и да веруваш во капацитетите. Доколку сме во можност да ги стигнеме денес треба да го направиме тоа и наредната година.


Заубер го прекинува развојот на болидот

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>