Еден од челните лица на Мекларен, Мансур Оџех, дал оставка

227

Проблемите и мистеријата во Мекларен продолжува. Според документи на компанијата, Мансур Оџех не е поврзан со Мекларен од 26 Јули. Извршниот директор беше одговорен за маркетинг департментот на компанијата. Тој беше дел од истата 30 години.

Документи од компанијата прикажуваат дека Оџех веќе не е под договор со тимот од Вокинг на било каква основа. Точната причина за неговото заминување не е објавена, но скорешните перформанси, односно недостаток од истите, е најверојатната причина за неговата одлука.

Тимот најави промени по заминувањето на Ерик Булие, но дали и оваа е една од планираните?


Еден од челните лица на Мекларен, Мансур Оџех, дал оставка

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>