Пјер Гасли се надева дека компромисот на Хонда во 2018 година ќе овозможи поголеми можности и перформанси во претстојната сезона, кога тој преминува во Ред Бул во нивната прва сезона со јапонскиот производител.

Возачот од Франција има цела година искуство со Хонда, искуство кое ќе го пренесе во Ред Бул, како замена за Даниел Рикардо. Пред првата сезона на Ред Бул со Хонда, Гасли смета дека развојот и стратегијата со моторот, можеби ја отежнале сезоната во 2018 година во Торо Росо, но ќе имаат подобар долгорочен ефект за сите инволвирани.

На добар начин ќе придонесе кон повеќе перформанси, така што не е лоша работа. Во 2018 година, можеби ќе имавме повеќе можности без казните, но гледавме кон поголемата слика.

Како што кажав порано повеќето можат да имаат корист од вакво тестирање за следната година, бидејќи ќе имаме подобри и повисоки цели со Ред Бул.

Ако ни даде можност да се бориме за подиуми или победи, се обидовме да помогнеме со Торо Росо. Не е идеално за нас, но е подобра на краток период.

Ќе биде прилично поразлично, но ќе биде добро да видиме како функционира се во Ред Бул и да се воспостави врската со инженерите во тимот. Поинаков начин на работа, но сличен помеѓу британците и италијанците.

Ќе биде поинаква филозофија и колку повеќе ќе можам да работам со тимот порано во годината, толку подобро ќе биде за следната сезона – изјави Гасли.


ОСТАВИ КОМЕНТАР

Внесете го вашиот коментар
Внесете го вашето име тука

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.