Формула 1 возачите се потетени за протколот доколку прешироко минат низ некоја кривина и ја напуштата патеката за време на трката по Ерманос Родригез. Лимитите на патеката се честа тема поради изгледот на патеките со големи асфалтни површини и додавање на дополнителни тротораи кои се монтираат за да се задржат болидите по означениот дел.

Од безбедносни причини, секој возач кој ќе мине лево од флуоресцентниот жлт тротоар на лева страна помеѓу кривинтие 1 и 2 или ќе мине лево од столбчеро на врвот од втората кривина, мора да се врата на патеката со возење по крајот на флуоресцентниот жолт тротоар на десна страна од нив помеѓу 2та и 3т кривина.

Ако возачот “ја промаши“ 4та кривина на патеката има тесен пат лево од асфалтот кој води назад на паттекаа пред 6та кривина и истиот мора да се користи доколку е неопходно.

Возачот кој целосно минува од другата страна на тротоарот на врвот од 8от свиок мора да се врати на патеката држејќи се целосно десно од флуоресцентниот жолт тротоар, паралелно со патеката до излезот на кривината.

Возачот кој целосно ќе мине зад тротоарот на врвот од 11от свиок мора да се врати на патеката држејќи се десно од полустиренскиот блок, а потоа целосно лево од флуоресцентниот жолт тротоар, паралелно со патеката до излезот на кривината – гласат белешките на Чарли Вајтинг кои им се поделени на возачите.


РЕКЛАМЕН ПРОСТОР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Внесете го вашиот коментар
Внесете го вашето име тука

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.