Вилнев: Тимските наредби се добри, но ова е премногу

874

Помошта што му ја даде Ботас на Хамилтон за британецот да дојде до победата е доказ за тимска работа но може да биде почеток на лавина од тимски наредби кои ќе излезат од контрола.

По трката во Монца, Жак Вилнев изјави дека не е импресиониран од начинот на кој Мерцедес дојде до победа над Ферари.

Главен проблем беше БОтас кој го кочеше Раиконен за Хамилтон да се приближи.

Финецот се согласи да ја жртвува неговата трка и остакот е историја.

Хамилтон доби информација дека колегата ќе помогне и забрза да го стават Раиконен во небрано се до 9 кругови пред крајот кога Хамилтон изби на врвот и ја однесе победата.

Тие одлучија да ја уништат трката на ривалот со користење на еден нивни возач и тогаш дадоа наредба на радио. Му рекоа на Хамилтон дека Ботас ќе му помага од напред. ТОа се премногу информации. Во последните две трки го користат Ботас. Време е и Ферари да почне така да игра. Ферари има одличен болид во последните четири трки а имаат само една победа. Не ја користат предноста кога Хамилтон е назад. Овие шанси не треба да се пропуштат.


Вилнев: Тимските наредби се добри, но ова е премногу

1 Коментар

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Ivicalucky
    Остави коментар

    Срамота жива се мерцедес само такви прљави работи прават цело време е кој е сега потрчко ботас или рајконен