Шарл Леклер на 8 кругови пред крајот на трката пронајде одличен ритам и го напаѓаше 11то место на Брендон Хартли од Торо Росо. Но, неговите сопирачки не го издржаа притисокот и домашниот возач се заби во задниот дел на СТР13 болидот.


Booking.com

Видео: Сударот на Леклер и Хартли

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>