Макс Верстапен стартуваше од 19то место, а заврши како 5ти при тоа минувајќи најмногу кругови во водство во трката. Стартот беше само почеток на одличната роденденска трка за 21-годишниот холанѓанец.


(Видео) Стартот на Макс Верстапен

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>