Кругот број 8 беше решавачки во однос на исходот на трката за Себастијан Фетел. Откако го искористи инцидентот Верстапен – Раиконен и дојде до 4то место, германецот неколку кругови се подготувваше да го нападне Макс.

Забележа дека Ред Бул ја полни батеријата, ја вклучи својата, беше побрз од холаншанецот пред кривината, имаше место, но младиот возач почна да “затвора врата“. Кој беше во право оставаме на вас.


(Видео) Себ или Макс, кој беше во право … пресудете сами

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>