Себастијан Ветел се најде залепен за Валтери Ботас по повлекувањето на второто Безбедносно возило. Германецот напаѓаше неколку кругови и конечно во 47от круг, 5 кругови пред крајот на трката успеа да го изненади финецот од Мерцедес кој дотогаш храбро се бранеше.

Дефинитивно маневар кој му донесе победа и зголемување на предноста во генералниот поредок на Ветел.


(Видео) Претекнувањето за победа на Себ

6 коментари

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>