Финецот Валтери Ботас никако да победи на трка иако има значително подобри перформанси од својот колега од почетокот на сезоанва. На првите три трки, секогаш кога треба да го направи последниот чекор тука е Ветел, а овојпат тука се остатоците на патеката кој го дупнаа неговиот пневматик додека водеше на само 3 кругови пред крајот.


Видео: Малерот наречен Валтери Ботас

2 коментари

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Vlade Ztv Eftimov
    Остави коментар

    Мислам дека вчера имаше поголем малер од Ботас. Ако не беше дебилот Верстапен, Ботас немаше потреба да се почувствува малерозно – ќе беше 12с зад лидерот.

  • Nikola Dimovski
    Остави коментар

    Штета за Ботас нема среќа ама тоа е трка Ф1 затоа е и интересна вака како што почна ова год со сефти кар и многу престигнувања и многу важно кој како кога мења гуми тоа е убавината Ф1 .