На 5 кругови пред крајот на трката од Ферари му јавија на Ветел дека гумтие на Валтери Ботас не се најдобри и поради тоа да го нападне Мерцедесот. Себ се обиде во првата кривина, Валтери се одбрани, но мина однадвор во пресрет на втората. Гумтие го издадоа Ботас, блокираше при запирање и го закачи задниот дел од неговиот болид.

Ветел без проблеми заврши на 2ро место, а Ботас имаше поголемо оштетување така што го загуби и своето 4то место, а доби и 10 секунди казна по крајот на трката.


Видео: Дуелот Ботас – Ветел

1 Коментар

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>