Последните два круга во Силверстон во 2017 година. Најпрво “отиде“ предната лева гума на Кими. Веднаш по него Ред Бул ги повикаа Верстапен во гаража по нови гуми поради предпазливост, а потоа и Ветел “скина“ пневматик паѓајќи од 4то на 7мо место.


Видео: Гумите, Ферари и ланскиот Силверстон

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>