Себастијан Ветел беше втор при последниот рестарт на трката, но беше премногу алчен да го пворати местото кое го загуби. Предоцна почна да кочи на првиот свиок сакајќи уште на почетокот од кругот да го мине Ботас, но е прецени.

Од сегашна гледна точка, со пукнатата гума на Валтери, да почекаше коцките сами ќе се поклопеа.


Видео: Гршката која Себ го чинеше победа

4 коментари

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>