Луис Хамилтон се реши за нови гуми во 16от круг, веднаш по Себастијан Ветел. Стратегијата на Ферари беше подобра и тие излегоа пред Луис со германецот. Актуелниот првак беше во прашалници како ја загубил позицијата, но веднаш нападна и следниот круг си го врати загубеното место.

Првиот напад на крајот на вториот свиок Ветел успеа да го одбие, иако маневарот беше под истрага од страна на стјуардите, но во вториот обид не успеа да се одбрани.


(Видео) Фетел се бранеше од Луис, но не се одбрани

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>