Ветел му враќа на Луис за “опасното возење“

939

Себастијан Ветел го објасни пристапот кој го користеше зад Безбедносното возило за време на првиот рестарт, возење кое Луис Хамилтон го окарактеризира како многу опасно.

За време на првото појавување на Безбедносното возило на патеката, Себ беше предводник на колоната, се движеше лево-десно пред повлекувањето и забрзуваше и забавуваше за да ги загрее гумите. Во последен момент, притисна гас и ја остави колоната зад себе.

Безбедносното возило требаше да биде побрзо затоа што е многу тешко да се задржи температурата во нашите гуми.

Можеби по толку многу години Мерцедес како Безбедносно возило, убаво е да видиме црвено Ферари како Безбедносно возило.


Ветел му враќа на Луис за “опасното возење“

6 коментари

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>