Ветел за потенцијалната казна: Немав намера

608
   

Себастијан Ветел во моментов е под истрага за попречување на кругот на Карлос Саинз додека шпанецот беше во својот летечки круг, иако тврди дека не го видел болидот на Рено како доаѓа од позадина.

Ветел го мина Саинз на претходно во својот брз круг, така што би требало да знае каде се наоѓал Саинз. Инцидентот се случи во К1 така што немаше многу големо влијание врз резултатот на двајцата возачи затоа што со леснотија минаа во К2.

Четирикратниот првак на крајот стигна до 3то место на квалификациите, иста позиција на која се квалификуваше и на минатата трка во Франција.

Го помианв Саинз во мојот брз круг на 7от или 8от свиок и потоа гледав пред мене во правеот и проади тоа не го видов. Вртев на првата кригвина од следниот круг мислејќи дека нема никој зад мене, но тој се појави во свој брз круг, а јас едноставно не го видов.

Не ми јавија ништо преку радиото така што само можам да му се извинам на Карлос. Немав никаква намера, само си го гледав правецот пред себе – објасни Ветел по крајот на квалификациите.


Ветел за потенцијалната казна: Немав намера

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>