Ветел: Заостануваме зад Мерцедес

400
   

Себатијан Ветел е загрижен поради тоа што ритамот на Ферари е побавен споредено со ритамот на конкурентите од Мерцедес откако “сребрените“ го окупираа првиот стартен ред во Австрија.

Германецот извозе круг доволно добар за старт од 3то место на утрешната трка, исто како и пред една недела во Франција.Слично како и во Франција и на Спилберг тој ќе биде со помека компонента во однос на возачите на Мерцедес, откако Скудерија се реши од К2 во К3 да влезе со најмеката компонента.

Мислам дека можевме и за нијасна подобро, но сметам дека неамвме доволна брзина за да им се заканиме сериозно на Мерцедес денеска. Мораме да се осигураме дека ќе се подобриме утре на денот на трката затоа што во моментов сме зад нив на квалификациите.

Би требало утре да изгледаме посилни, брзината на долгите серии ние добра и очекувам блиска борба – изјави Себ по трката.


Ветел: Заостануваме зад Мерцедес

4 коментари

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>