Верстапен кај стјуардите поради забавување на Гросжан

104

По завршетокот на квалификациите за Големата награда на Унгарија, Макс Верстапен беше повикан кај стјуардите за да објасни зошто го забавувал Роман Гросжан од Хаас во последниот сегмент од квалификациите.

Преку тимското радио, Макс беше предупреден дека Роман е позади него откако французинот до својата гаража пријави дека наближува зад Верстапен и треба да биде пропуштен.

ФИА посочи дека има кршење на Член 31.5 од спортскит еправила од болидот со број 33 на Макс Верстапен и истото е направено против болидот со број 8 на Роман Гросжан на 14от свиок од патеката. Се работи за непотребно задржување на друг возач.

Вообичаено казната за вакви прекршоци е три позиции, што значи дека доколку истата биде доделена, наместо од 7мо, возачот на Ред Бул ќе стартува од 10то место.


Верстапен кај стјуардите поради забавување на Гросжан

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>