Верстапен за Ботас: Секогаш се премислува, и пак се обиде

522

Макс Верстапен доби казна за контактот со Ботас но тој не се согласува со тоа и тврди дека оставил доволно простор.

Тој возеше на трета позиција се додека Ботас не се обиде да го престаса. Финецот неуспешно се обидуваше да го престаса се до последниот пат кога тие имаа контакт за што Верстапен доби 5 секунди казна. Тоа го чинеше две места и со тоа заврши на петта позиција иако линијата ја помина на трета.

Не сум изненаден од Ботас и бездушниот потег. Тој секогаш се премислува и повторно го направи тоа. Хамилтон и Ветел се многу подиректни, тие нема да се заглават позади мене толку долго. Ако Ботас се премислува толку долго, сигурно нема да го пуштам.

Двата болида поминаа без штета но холанѓанецот доби казна.

Мора да сте во можност да се тркате со цела сила. Имав мал контакт и веднаш бев казнет. Можев да го пуштам. Имам поспор болид но нема да ја отфрлам шансата за подиум.


Booking.com

Верстапен за Ботас: Секогаш се премислува, и пак се обиде

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>