Вандорн сепак може да вози за Мекларен во 2019

169

Зак Браун изјави дека сепак е можно Стофел Вандорн да вози за Мекларен во 2019 година само доколку прифати да вози за други серии.

Ќе му помогнеме на секој начин на Стофел. Тој е за нас семејство, имавме одлична соработка и мислам дека заслужува да е во Формула 1, но ние учествуваме и во други серии и може да му понудиме позиција таму.

Заубер и Торо РОсо се поврзани со место за Вандорн.

Мислам дека Торо Росо е негов калибар, а имаат и две слободни места. Ние имавме лош болид последните две години. Тој брзо ќе се адаптира. Стофел беше близок со Алонсо, можеби и поблизок од сите негови поранешни колеги. ТОј е одличен возач. Ние гледаме во иднината и сметаме дека Ландо е идна ѕвезда. Мислам дека друга серија би била подобра за Стофел со подобар болид.


Вандорн сепак може да вози за Мекларен во 2019

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>