Будковски во падокот на Рено во Баку

212

Поранешниот инженер на ФИА. Марцин Будковски, викендов беше забележан во гаражата на Рено во падокот во Баку.

Рено предизвика контроверзи со нивното потпишување на поранешниот Технички шеф на ФИА. По задолжителниот период на пауза, тој започна со работа во Рено во Јануари, но не му беше дозволено да работи на Формула 1 проекти до 1 Април.

Во моментов нема никакви пречки за него и тој го има своето деби како Извршен директор на Рено.

Тој има многу искуство и го познавам добро бидејќи соработувавме додека беше технички шеф на ФИА. Тој е добар човек со огромно познавање на аеродинамика и знае како тимовите функционираат.

Мислам дека е од голема помош да се има таков човке кој ќе помогне при развој на тимот. Тој има 3 години искуство во ФИА покрај 10 години работа со аеродинамика во тимовите. Тој носи многу искуство – изјави техничкиот директор на Рено, Ник Честер.


Будковски во падокот на Рено во Баку

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>