Браун: Ред Бул бараат премногу за Кеј

151

Зак Браун изјави дека се помали се шансите за Џејмс Кеј да се придружи на Мекларен бидејќи Ред Бул бараат премногу за да го ослободат Кеј порано.

Во јули беше објавено дека Кеј ќе се приклучи на Мекларен, но тоа ги вознемири Ред БУл кои сакаат тој да остане дел од јуниорскиот тим Торо Росо.

Мекларен претходно изјавија дека би платиле за да ги добијат услугите на Кеј порано, но сепак со најновите случувања изледа дек Ред Бул бараат премногу.

Нема дијалог со нив. Тие само ги дадоа своите услови. Јас не сум заинтересиран да се согласам и да продолжам .Ние имаме договор со Џејмс, и тој ќе биде технички директор на Мекларен. Сеуште работиме на тоа кога ќе се приклучи. Тешко дека ќе биде следната сезона но немаме датум.

Зборуваме со повеќе луѓе да се приклучат на техничкиот оддел. Имаме некои нови вработувања интерно, но немаме објавено кои се. За надворешните луѓе ќе известуваме кога ќе се случат.


Booking.com

Браун: Ред Бул бараат премногу за Кеј

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>