Ботас: Не видов ништо на патеката

296

Откако му се дупна гума на 3 кругови пред крајот на трката во која водеше, Валтери Ботас најави дека ќе ја мине ноќта со 10 кригли за да се опорави. Долгата прва серија надополнета со менување под Безбедносно возило го донесоа во пол-позиција за победа, но минувањето преку остатоци од болиди на патеката го дупна неговиот заден десен пневматик.

Господе боже, каков малер.

Тешко ми е да кажам било што, сите видовме што ми се случи, навистина немам среќа.

Можеби по 10 кругли пиво ќе бидам како што треба, но ќе поминам низ овој момент затоа што ова е дел од тркањето иако е претешко.

Уличните патеки секогаш се многу тешки за возење затоа што има чести и многу судари. Секогаш ќе постојат проблеми, но овој пат навистина немав среќа и не знам каде минав преку остатоци, не видов ништо – заврши Ботас.


Ботас: Не видов ништо на патеката

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>