Берни се сомнева во Мајами

96
   

Берни Еклстон знае многу за организација на улична Формула 1 трка, но за време на престојот во Австрија, тој изрази сомнеж во врска со можноста спортот да се трка низ улиците во Мајами. Во Мај, градската комисија на Мајами даде зелено светно да се почнат префовори со Либерти Медиа со цел да се донесе трката на Флорида.

Сепак, локалните жители многу брзо се спротиставија на ваквата одлука, а организаторите и промотерите се најдоа засегнати. Промотерите веќе направија промени на првичната конфигурација на патеката откако не добија дозвола да корстат одреден дел од улиците за тркаа.

Господин Е е свесен дека локалците ќе останат жестока опозиција, а Либерти Медиа има огромен предизвик пред себе за да ја реши ситуацијата.

Во мое време изгледаше премногу тешко да се донесе трка во Мајами затоа што наидовме на многу пречки. Новите сопственици може ќе успеат да ја заршат целата работа, но ќе биде тешко затоа што не се работи само за парите, има и други проблеми. Уличните трки секогаш се многу напорни за оганизација – изјави Еклстон за австриски MailOnline.


Берни се сомнева во Мајами

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>