Алонсо смета дека издржливоста треба да биде главна цел

107

Фернандо Алонсо смета дека Мекларен мора целосно да се посвети на решавање на проблемите со издржливоста на болидот со цел да ги максимизира можностите кои ќе им се укажат на претсојното Сингапурско Гранд При.

Нандо освои 32 поени по првите пет тркачки викенди, но на следните 9 придодаде само уште 12, период во кој не успеа да го види карираното знаме во 6 наврати.

Мекларен очекуваат да бидат многу поконкурентни низ Марина Беј, а Алонсо смета дека прва цел на тимот треба да биде ррешавање на проблемите со издржливоста на МЦЛ33 пакетот со мотор на Рено.

По тешките трки во Белгија и Италија се збогуваме со Европа и ги почнуваме далечните трки како ново поглавје во сезоната. Се надеваме дека ќе дојдеме до добри поени наместо до незавршени трки, но позитивно е што успеавме да најдеме добар ритам во Недела во Монца.

Важна работа за нас е да се посветиме целосно на издржливоста на болидот особено поради тоа што патеката Марина Беј одговара повеќе на нашиот пакет и мораме да ги максимизираме перофмансите. Поените секако дека се наша цел – смета Алонсо.


Booking.com

Алонсо смета дека издржливоста треба да биде главна цел

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>