Алонсо помислил дека поените се невозможни

222

Фернандо Алонсо ја заврши трката крај Барселона на 8мо место, но во еден момент од истата врувал дека нема да може повторно да стигне до поени. Шпанецот беше единствен возач кој ја почна тркаа на црвено означените суперсофт гуми.

Јасно е дека иамвме свој план и стратегија со стартот на суперсоф компонентата. Знаевме дека треба да претекнуваме во првите неколку кругви, а потоа да влеземе многу рано по нови гуми затоа што првичнтие немаше да траат – појасни Нандо.

Сепак, стратегијата на екипата од Вокинг ја уништил Роман Гросжан со својто “бисер“ во првиот круг од трката, кога Фернандо загуби доста позиции.

За жал се најдовме во ситуација во која загубивме доса позиции во првите неколку кривини од трката поради инцидентот. Во еден момент сметав дека немаме шанса за поени, но имавме добра трка надополнета со едно застанување во бокс.

По првите 5 трки во сезоанта, Фернандо е еден од тројата возачи кој ја има завршено секоја трка во 2018 година со поени, за што откри дека е многу задоволен.


Алонсо помислил дека поените се невозможни

Внесете го точниот резултат. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>